Eleganckie, wytworne, zwykle zaskakują nadzieniem. Świetne jako przystawka, zakąska, niezastąpione na cocktail party. Ile babeczek, tyle nadzień. Tutaj wersja wytrawna, ale nie bójcie się eksperymentować z owocami i słodkimi kremami.
Składniki:
– 32 babeczki vol au vent*
Składniki nadzienie kurkowe:
– 150 g kurek
– 200 ml śmietany 30%
– łyżka masła
– sól, pieprz, sok z cytryny, cukier
Składniki nadzienie z łososiem:
– 50 g łososia wędzonego w plastrach
– 100 g serka mascarpone
– 2 łyżki musztardy francuskiej
– 2 łyżki natki pietruszki
Składniki nadzienie z tuńczykiem:
– 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
– 1 łyżka majonezu
– 0.5 puszki kukurydzy
– 0.5 awokado
– sól, pieprz
– kilka pomidorków koktajlowych
Składniki nadzienie z pastą jajeczną i rzodkiewką:
– 2 jajka ugotowane na twardo
– posiekana natka pietruszki
– kilka plastrów szynki pokrojonej w drobną kostkę
– majonez
– kilka rzodkiewek