Site Overlay

Pasta rybna z makreli

Pasta rybna z makreli. Czy może być coś prostszego? Świetna na śniadanie i kolację, a także przekąskę. Zwłaszcza z ciepłym pieczywem. Jednak ta pasta rybna z makreli nie ma nic wspólnego z gotowymi, sklepowymi pastami, które są tłuste, zostawiają na języku posmak oleju wątpliwej jakości, a ryby mają w składzie 10 procent. Nasza pasta rybna z makreli, to 100 procent ryby w rybie 😉 A ponieważ makrela sama w sobie jest rybą tłustą, u nas nie znajdziecie już dodatkowych tłuszczów w przepisie.

pasta rybna z makreli

Składniki:

  • 2 makrele (razem ok. 35-40 dkg)
  • 1-2 cebule
  • 3-4 łyżki musztardy
  • 2 łyżki ketchupu lub przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Rybę obrać ze skóry, a następnie oddzielić mięso od ości – drąc mięso na małe kawałki widelcem. Cebulę posiekać bardzo drobno. Wszystkie składniki wymieszać z musztardą i keczupem oraz doprawić solą i pieprzem. Zajadać ze świeżym pieczywem i szczypiorkiem.

pasta rybna z makreli